DAGISET

DAGISET

På Lodjuret Hunddagis arbetar vi med positiva förstärkningar och inte bestraffningar. Det ska vara roligt och tryggt att komma till dagis.


Dagiset är indelat i ca 20 rum med plats för 2 – 5 hundar i varje, beroende på hundens temperament, ålder och storlek. Vi har totalt plats för ca 45 hundar/dag.

I varje rum finns soffor, bäddar, filtar, vatten och oftast någon leksak.

Vi rastar hundarna ett par gånger om dagen i området runt dagiset och i Beijers park. Personalen går några stycken tillsammans med hundarna i koppel, högst två hundar för varje person. Promenaderna tar ca 25 minuter. Vi har en mindre inhängnad utomhusyta.

INSKOLNING

Första steget är att börja med en halv provdag. Då ser vi hur hunden fungerar med andra hundar och med oss. Första veckan därefter är inskolningstid. En vecka på halvtid brukar vara tillräckligt. Inskolningen är väldigt viktig för de flesta hundar.

Vi ser stor skillnad på hundar som skäller när de leker och på hundar som skäller för att de är stressade. Om vi i samband med inskolning märker att en hund fortsätter att bete sig oroligt och stressigt, så talar vi med ägaren. Alla hundar passar inte på dagis.

Vi använder inga skällhalsband, sprayflaskor eller andra straffmetoder.

PERSONAL för bilder klicka här

Vi som jobbar här gör det för att vi  älskar hundar.

Alla i personalen har genomgått hunddagisutbildning i enlighet med Jordbruksverkets regler och har erfarenhet av att vara hundägare. Flera av oss har utöver det ytterligare erfarenhet/utbildningar inom hund.


Vi har också ofta hjälp av praktikanter från olika utbildningar eller personer som behöver olika typer av arbetsträning.


Lodjuret AB har tecknat avtal med Kommunal.